Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în Ucraina sub licenţă

  • Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în Ucraina sub licenţă, reducând astfel dependenţa ţării de livrările de arme de la aliaţii occidentali, a relatat duminică ziarul Telegraph.
609 afișări
Imaginea articolului Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în Ucraina sub licenţă

Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în Ucraina sub licenţă

Directori din industria britanică de apărare s-au deplasat la Kiev pentru a discuta planurile de înfiinţare a unor societăţi mixte pentru fabricarea de arme şi vehicule la nivel local.
 
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a călătorit miercuri la Londra şi Paris pentru a face apel la mai multe arme occidentale pentru a respinge invazia rusă, inclusiv avioane de luptă moderne şi arme grele cu rază lungă de acţiune, potrivit Reuters.
 
Premierul britanic Rishi Sunak i-a spus că "nimic nu este exclus" în ceea ce priveşte aprovizionarea Ucrainei cu avioane pentru a lupta împotriva Rusiei, după ce a anunţat un plan de a începe pregătirea piloţilor ucraineni pentru a pilota avioane de luptă la standardele NATO.
 
Cu toate acestea, ţările occidentale nu s-au oprit până acum să furnizeze avioane sau arme care pot lovi în adâncimea Rusiei.
 
În replică, agenţia de ştiri TASS a citat ambasada Rusiei în Marea Britanie, care a avertizat că orice livrare de avioane de luptă britanice către Ucraina ar avea ramificaţii militare şi politice grave.
 
Orice întreprindere comună între un producător de apărare şi Ucraina ar avea probabil nevoie de aprobarea guvernului britanic, iar o astfel de mişcare ar antagoniza şi mai mult Moscova, potrivit Telegraph.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici