Asigurări: Prăbuşirea podului din Baltimore ar putea provoca daune de ordinul miliardelor de dolari

  • Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea provoca asiguratorilor daune de ordinul miliardelor de dolari.
  • Informaţia a fost prezentată joi de Bruce Carnegie-Brown, preşedintele pieţei de asigurări Lloyd's of London.
856 afișări
Imaginea articolului Asigurări: Prăbuşirea podului din Baltimore ar putea provoca daune de ordinul miliardelor de dolari

Asigurări: Prăbuşirea podului din Baltimore ar putea provoca daune de ordinul miliardelor de dolari

Uriaşa navă de containere Dali, sub pavilion Singapore, a pierdut propulsia şi s-a lovit de podul uriaş din Baltimore. Acidentul a avut loc marţi. În urma acestuia, podul s-a prăbuşit în apă, cu tot cu maşinile care se aflau pe el. Resturile au blocat căile de navigaţie şi au dus la închiderea pe termen nedeterminat a portului Baltimore, unul dintre cele mai aglomerate de pe litoralul de est al SUA.

Tragedia ar putea provoca daune de asigurări de până la 4 miliarde de dolari, spun specialiştii.

Este prea devreme pentru a calcula pierderea totală a asigurărilor, a declarat Bruce Carnegie-Brown pentru Reuters. Totuşi, el a spus că va fi „foarte surprins” dacă evenimentul nu va duce la o pierdere de mai multe miliarde de dolari, adăugând că „tragedia” ar putea deveni cea mai mare pierdere de asigurări maritime din istorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici