Assange, despre filmul care are ca temă WikiLeaks: Este un şir de minciuni

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a criticat filmul despre site-ul pe care l-a creat, produs la Hollywood, spunând că este plin de minciuni şi că face "propagandă masivă" contra sa.

239 afișări
Imaginea articolului Assange, despre filmul care are ca temă WikiLeaks: Este un şir de minciuni

Assange, despre filmul care are ca temă WikiLeaks: Este un şir de minciuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Invitat să vorbească la o videoconferinţă organizată la Universitatea Oxford, Julian Assange, care este refugiat la Ambasada Ecuadorului de la Londra, a spus că a reuşit să facă rost de o copie a scenariului filmului "The Man Who Sold the World", care va fi lansat în noiembrie.

"Sunt minciuni după minciuni. Este un atac de propagandă masivă contra WikiLeaks şi a membrilor echipei mele", a spus militantul australian.

Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, a mai spus că filmul aruncă "gaz pe foc", sugerând că Iranul fabrică o bombă nucleară.

Studiourile DreamWorks au anunţat, marţi, debutul filmărilor lungmetrajului în care britanicul Benedict Cumberbatch interpretează rolul lui Julian Assange, iar germanul Daniel Bruehl, pe cel al fostului purtător al său de cuvânt, Daniel Domscheit-Berg.

Compania DreamWorks a achiziţionat drepturile de ecranizare a două romane despre viaţa lui Assange, dintre care unul a fost scris de principalul colaborator al acestuia, Daniel Domscheit-Berg. Scenaristul Josh Singer, care a contribuit la succesul serialelor de televiziune "Fringe" şi "The West Wing", a scris scenariul pentru acest nou proiect cinematografic.

Bil Condon, regizorul ultimelor două filme din seria "Amurg/ Twilight", va regiza filmul despre Assange.

În prezent, alte câteva studiouri de la Hollywood vor să producă filme despre viaţa şi cariera fondatorului site-ului WikiLeaks.

Julian Assange a fost considerat drept duşmanul numărul unu de numeroşi oficiali americani, după dezvăluirea pe site-ul WikiLeaks a unor documente diplomatice confidenţiale, foarte stânjenitoare pentru Washington.

Refugiat din 19 iunie 2012 la Ambasada Ecuadorului de la Londra, în scopul de a evita extrădarea sa spre Suedia, din cauza unui scandal de viol pe care l-a negat, Assange se teme că va fi ulterior transferat în Statele Unite şi acolo va primi pedeapsa cu moartea, pentru că a difuzat 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Guvernul din Quito, care împărtăşeşte aceeaşi temere, a oferit azil politic, pe 16 august 2012, militantului australian, dar Marea Britanie refuză să-l lase să părăsească liber misiunea diplomatică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici