Astronauţii s-au întors acasă. După şase luni în spaţiu, 4 astronauţi din misiunea istorică NASA-SpaceX au revenit pe Pământ

  • Echipajul SpaceX Crew-1 a andocat, azi-noapte, de pe Staţia Spaţială Internaţională
  • Capsula cu cei patru astronauţi a aterizat cu bine, în această dimineaţă, în apele Golfului Mexic
  • A fost prima aterizare desfăşurată pe timp de noapte, din ultimii 53 de ani.
1297 afișări
Imaginea articolului Astronauţii s-au întors acasă. După şase luni în spaţiu, 4 astronauţi din misiunea istorică NASA-SpaceX au revenit pe Pământ

Astronauţii se întorc acasă. După şase luni în spaţiu, 4 astronauţi din misiunea istorică NASA-SpaceX s-au întors pe Pământ

Aterizarea celor patru astronauţi a avut loc în dimineaţa aceasta, în Golful Mexicului, pe coasta oraşului Panama, din statul Florida.
 
Sonda spaţială Crew Dragon a SpaceX, supranumită Resilience, a plecat de la Staţia Spaţială Internaţională la 20:35 ET sâmbătă şi aterizat în apele Golfului Mexic, în largul coastei Floridei, la aproximativ 2:56 AM ET duminică.
 
 
Andocarea s-a desfăşurat live, pe canalul de Youtube al celor de la NASA. Echipajul SpaceX Crew-1, al NASA a andocat aseară de pe Staţia Spaţială Internaţională.
 
„Dragon SpaceX toate dispozitivele de prindere sunt deschise. Mă bucur să iau parte la (n.r. succesul) separării”, se aude în înregistrarea NASA. 
 
A fost prima aterizare după o misiune îndepărtată, desfăşurată pe timp de noapte, din ultimii 53 de ani. SpaceX s-a pregătit din răsputeri pentru a duce la bun final acest obiectiv. 
 
Aceştia au făcut inclusiv teste în care au recuperat o capsulă Dragon fără echipaj, pe timp de noapte, pentru a se asigura de succesul misiunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici