Atac aerian asupra Eilatului. Acţiunea, revendicată de miliţia irakiană

  • Oraşul israelian Eilat, port la Marea Roşie, a fost supus luni unui atac aerian, a anunţat armata.
  • Nu au fost provocate victime.
  • O grupare armată din Irak susţinută de Iran a revendicat acest atac, potrivit Reuters.
5302 afișări
Imaginea articolului Atac aerian asupra Eilatului. Acţiunea, revendicată de miliţia irakiană

Atac aerian asupra Eilatului. Acţiunea, revendicată de miliţia irakiană

În declaraţia armatei se precizează că un obiect zburător lansat din estul Israelului a lovit o clădire din Eilat. Nu a dat detalii despre obiect sau provenienţa acestuia. Sirenele s-au declanşat în oraş, dar nu a existat nicio interceptare de către apărarea aeriană, se arată în declaraţie.

Miliţia Rezistenţa Islamică din Irak a declarat într-un comunicat că a atacat un „obiectiv vital” din Israel „folosind arme adecvate”. Ea nu a oferit mai multe detalii.

Eilat a fost atacat în mod repetat cu rachete şi drone de către mişcarea Houthi din Yemen, aliniată cu Iranul, în timpul războiului de aproape şase luni al Israelului împotriva Hamas din Gaza. În noiembrie, Israelul a declarat că un grup din Siria a lansat o dronă care a lovit oraşul portuar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici