Atac armat în statul american Virginia soldat cu opt morţi - VIDEO

Opt persoane au fost ucise în cursul unui atac petrecut marţi în statul Virginia, principalul suspect în acest caz predându-se poliţiei după ce, iniţial, acesta fusese căutat de peste 100 de agenţi.

23 afișări
Imaginea articolului Atac armat în statul american Virginia soldat cu opt morţi - VIDEO

Atac armat în statul american Virginia soldat cu opt morţi (Imagine din arhiva MediafaxFoto/AFP)

Şapte dintre victime au fost ucise înăuntrul şi în apropierea unei case din Appomattox

, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Richmond, iar cea de a opta victimă a fost găsită în mijlocul drumului, potrivit lui Tom Molinar, din cadrul poliţiei statului. Între morţi se află atât bărbaţi, cât şi femei, dar autorităţile nu au furnizat informaţii despre vârsta acestora.

"Peste 100 de ajutori de şerif, ofiţeri şi trupe de poliţie vor continua să acţioneze până (miercuri) noaptea pentru localizarea şi arestarea suspectului înarmat", se arăta într-un comunicat al Poliţiei statului Virginia.

Motivul atacului nu era cunoscut, imediat după producerea acestuia. Presupusul atactor a fost identificat în persoana lui Christopher Speight, iar autorităţile cred că acţiona singur, potrivit lui Molinar. "Este considerat înarmat şi periculos", a adăugat acesta.

"În timpul căutărilor, marţi după-amiază, suspectul a deschis focul asupra unui elicopter aparţinând Poliţiei statului. Elicopterul a fost atins de cel puţin patru ori", se arată în comunicatul poliţiei, dar acesta "a reuşit să aterizeze de urgenţă pe un teren lângă scena" atacului, continuă comunicatul.

Cazul a început cu un telefon de urgenţă, care anunţa că un om zace în mijlocul drumului 703. "Bărbatul respectiv a fost transportat cu un elicopter medical al poliţiei statului la Spitalul General Lynchburg, unde a murit", potrivit poliţiei statului. La sosirea la locul incidentului semnalat, poliţia a auzit împuşcături în zonă, iar după o investigaţie au fost găsite cele şapte cadavre.

Principalul suspect în cazul atacului armat din Virginia s-a predat

Principalul suspect în cazul atacului armat din Virginia s-a predat poliţiei, potrivit CNN

Autorităţile închiseseră miercuri şcolile în zonele rurale din Virginia în căutarea lui Christopher Speight.

Speight avea legături cu toate victimele atacului armat, dar nu se ştie ce fel de relaţii existau între ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici