Atac cu BOMBĂ în Pakistan, în timpul alegerilor generale. Zeci de persoane au murit

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise miercuri în Pakistan, în urma unui atac cu bombă care a avut loc în oraşul Quetta, în contextul în care alegerile generale sunt în desfăşurare, relatează BBC.

289 afișări
Imaginea articolului Atac cu BOMBĂ în Pakistan, în timpul alegerilor generale. Zeci de persoane au murit

Atac cu BOMBĂ în Pakistan. în timpul alegerilor generale. Zeci de persoane au murit

De asemenea, două persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma mai multor explozii minore şi altercaţii.

Deşi securitatea a fost sporită pentru organizarea alegerilor generale, au existat mai multe incidente. Zeci de mii de poliţişti şi ofiţeri de securitate au fost desemnaţi să supravegheze buna desfăşurare a alegerilor.

Conform declaraţiilor unor oficiali locali, atacul din oraşul Quetta, din provincia Balochistan, a fost comis de un atacator sinucigaş care viza poliţiştii de la intrarea într-un centru de votare.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Conform sondajelor, lupta electorală are loc între partidul lui Imran Khan, fost jucător de cricket şi partidul lui Nawaz Sharif, fost prim-ministru.

În timpul campaniei electorale, ambele partide au fost acuzate de fraudă. Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan a declarat că au fost mai multe încercări „flagrante” de manipulare a rezultatelor alegerilor.

Khan a promis că va combate corupţia din ţară, dar rivalii săi îl acuză că profită de pe urma implicării armatei, care a condus Pakistanul pentru aproape jumătate din istoria sa.

Sharif, care a câştigat ultimele alegeri, a fost închis pentru corupţie după un scandal apărut în urma unei scurgeri de informaţii din Panama Papers.

Urnele se vor închide la ora locală 18.00 (16.00, ora României), iar rezultatele vor fi făcute publice joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici