ATACUL de la sediul YouTube | Poliţie: Autoarea era furioasă din cauza politicilor şi practicilor companiei | FOTO

Autoarea atacului armat comis marţi seară la sediul companiei online YouTube era de origine iraniană şi a deschis focul pe fondul nemulţumirilor faţă de politicile platformei video, anunţă anchetatorii.

3887 afișări
Imaginea articolului ATACUL de la sediul YouTube | Poliţie: Autoarea era furioasă din cauza politicilor şi practicilor companiei | FOTO

ATACUL de la sediul YouTube | Poliţie: Suspecta era furioasă din cauza politicilor şi practicilor companiei

"Se pare că suspecta era furioasă din cauza politicilor şi practicilor YouTube. Acesta pare a fi motivul atacului", a anunţat miercuri seară Ed Barberini, şeful Poliţiei din San Bruno, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Într-o serie de postări în limbile persană şi engleză, Nasim Najafi Aghdam, care avea 39 de ani, a criticat platforma YouTube, deţinută de compania Google, membră a trustului Alphabet Inc. Femeia de origine iraniană a deschis focul marţi după-amiază (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României) la sediul YouTube, în orăşelul San Bruno, situat în statul California. A rănit trei persoane, după care s-a sinucis, au stabilit anchetatorii.

Barberini a explicat că nu există indicii că Nasim Aghdam cunoştea victimele în momentul lansării atacului. Surse citate de presa americană afirmaseră că la originea atacului ar fi fost o dispută de tip conjugal, dar ipoteza nu s-a confirmat.

Nasim Najafi Aghdam acuza platforma video online YouTube că filtra conţinutul postat de ea. Ea difuza videoclipuri pentru promovarea drepturilor animalelor şi a alimentaţiei vegane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici