Atacul de la sinagoga din Statele Unite: Bărbatul care a ucis 11 persoane, adus în faţa instanţei

Bărbatul acuzat de uciderea a 11 persoane în atacul armat de la sinagoga din oraşul american Pittsburgh, care a provocat cel mai sângeros atac din istoria comunităţii evreieşti din Statele Unite, va fi adus luni pentru prima dată în faţa unei instanţe federale, relatează Reuters.

760 afișări
Imaginea articolului Atacul de la sinagoga din Statele Unite: Bărbatul care a ucis 11 persoane, adus în faţa instanţei

Atacul de la sinagoga din Statele Unite: Bărbatul care a ucis 11 persoane, adus în faţa instanţei

Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, care în ultimii ani a postat mai multe mesaje anti-semite pe reţelele de socializare online, a fost acuzat în legătură cu 29 de fapte criminale, inclusiv încălcarea legilor privind drepturile civile, pe care procurorii federali le-au descris drept acte abominabile.

În urma acuzaţiilor care i se aduc, Bowers poate fi condamnat la pedeapsa cu moartea.

El este acuzat de asaltul asupra templului Tree of Life situat în centrul oraşului Pittsburgh, locuit în mare parte de comunitatea evreiască, strigând ”toţi evreii trebuie să moară”. Apoi a deschis focul asupra membrilor a trei congregaţii care ţineau de o slujbă de dimineaţă cu ocazia Sabatului.

Pe lângă cei 11 adulţi care au fost ucişi, alte şase persoane, inclusiv patru ofiţeri de poliţie care s-au confruntat cu criminalul, au fost răniţi înainte ca suspectul să se predea. Doi dintre cei care au supravieţuit, au fost spitalizaţi în stare critică.

Prima apariţie a lui Bowers în faţa unui judecător este programată pentru după-amiaza zilei de luni la tribunalul districtual din Pittsburgh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici