ATACUL DIN CONNECTICUT: Autorul masacrului din Connecticut era considerat un tip retras, ciudat şi demn de milă

Autorul masacrului din Connecticut era cunoscut de agenţii de securitate de la şcoala unde au fost comise crimele ca fiind un tip retras şi ciudat, care stârnea compasiune, nu temere.

418 afișări
Imaginea articolului ATACUL DIN CONNECTICUT: Autorul masacrului din Connecticut era considerat un tip retras, ciudat şi demn de milă

ATACUL DIN CONNECTICUT: Autorul masacrului din Connecticut era considerat un tip retras, ciudat şi demn de milă

"Problema nu era că era considerat periculos. Era exact invers", explică Richard J. Novia, care a fost, până în 2007, director al echipei de securitate de la şcoala elementară din Newtown, scrie Wall Street Journal, în ediţia online.

"La acel moment, tânărul nu reprezenta niciun pericol pentru nimeni. Ne temeam să nu fie el victima cuiva sau să nu îşi facă singur rău", adaugă el.

Autorul masacrului din Connecticut era alienat din punct de vedere social, iar profesorii săi îl compătimeau.

Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, şi-a omorât mama, vineri, după care a mers la o şcoală elementară din Newtown şi a împuşcat mortal 26 de persoane, inclusiv 20 de copii, apoi s-a sinucis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici