Atacul din Los Angeles: Autorul a trimis mesaje incoerente familiei înainte de atac

Bărbatul suspectat de autorităţi că a deschis focul în interiorul terminalului Aeroportului Internaţional Los Angeles (LAX), Paul Anthony Ciancia, a trimis o serie de mesaje pline de "furie (şi) incoerente" unor membri ai familiei, în zilele dinaintea atacului, potrivit unei surse citate de CNN.

941 afișări
Imaginea articolului Atacul din Los Angeles: Autorul a trimis mesaje incoerente familiei înainte de atac

Atacul din Los Angeles: Autorul a trimis mesaje incoerente familiei înainte de atac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această dezvăluire apare în timp ce investigatorii încearcă să reconstituie contextul şi motivaţia presupusului autor al atacului, despre care poliţia afirmă că a ucis un agent TSA şi a rănit alte persoane în atacul comis în Terminalul 3 al aeroportului, relatează CNN.

"În prezent investigăm antecedentele şi mai multe lucruri în legătură cu el", a declarat pentru presă David Bowdich, agentul special FBI însărcinat cu cazul.

Ciancia, în vârstă de 23 de ani, s-a mutat la Los Angeles de la New Jersey. Se pare că a locuit, la un moment dat, în Delaware. A absolvit în 2008 o şcoală catolică de băieţi, Salesianum School, la Wilmington, potrivit preşedintelui instituţiei, Brendan P. Kennealey.

Imediat după atac, nu era clar de cât timp se afla la Los Angeles şi de ce s-a mutat în această regiune.

În mesaje adresate fratelui şi tatălui său, Ciancia afirma că era nefericit şi descurajat de viaţa în Los Angeles, potrivit unei surse în domeniul informaţiilor, la curent cu investigaţia.

Tonul şi natura mesajelor scrise au alarmat familia tânărului, a declarat această sursă, sub protecţia anonimatului, citând investigaţiile în curs.

Locuinţele tânărului la Los Angeles şi New Jersey erau percheziţionate în baza unor mandate, a declarat acest oficial, informat despre investigaţie, dar care nu a fost autorizat să ofere detalii presei.

Potrivit şefului poliţiei aeroportului, Patrick Gannon, suspectul avea asupra sa un sac din care a scos "o puşcă de asalt" şi a deschis focul. Ciancia a fost împuşcat de mai multe ori, la nivelul pieptului, de către poliţişti, care au pus astfel capăt atacului armat în interiorul Terminalului 3 la o oră aglomerată, în timp ce pasagerii treceau prin dispozitive de securitate şi aşteptau îmbarcarea.

Ciancia a fost condus la Centrul Medical UCLA Ronald Reagan, a precizat sursa citată.

În urma atacului, investigatorii au găsit informaţii despre suspect care relevă nu doar sentimente ostile faţă de Guvernul federal, ci şi de furie faţă de TSA în mod specific, potrivit unui oficial în domeniul aplicării legii.

Martori oculari au declarat că suspectul întreba "hei, esţi (agent) TSA?". Dacă răspunsul era "nu", trecea mai departe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici