Atacurile contra grupării teroriste Stat Islamic, primul test pentru F-22 Raptor. De ce este capabil acest avion de vânătoare - FOTO, VIDEO

Raidurile aeriene efectuate de către Statele Unite şi aliaţii lor arabi împotriva militanţilor grupului terorist Stat Islamic au reprezentat primul test pentru avionul de vânătoare F-22 Raptor.

14593 afișări
Imaginea articolului Atacurile contra grupării teroriste Stat Islamic, primul test pentru F-22 Raptor. De ce este capabil acest avion de vânătoare - FOTO, VIDEO

Atacurile contra grupării teroriste Stat Islamic, primul test pentru F-22 Raptor. De ce este capabil acest avion de vânătoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Construcţia F-22 Raptor a început în anul 1988, Pentagonul cheltuind 67 de miliarde de dolari pentru 195 de aeronave, relatează BBC News.

F-22 Raptor are tehnologie stealth şi poate atinge o viteză mai mare decât cea a sunetului.

Proiectat pentru a participa la misiuni fără ca inamicul să îl identifice, F-22 Raptor poate să bombardeze ţinte aflate la 25 de kilometri distanţă.

Constructorul avionului, Lockheed Martin, susţine că F-22 Raptor va avea superioritate aeriană încă 40 de ani de acum încolo.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici