Atentat în faţa unei cazărmi a carabinierilor din Milano

Un bărbat a lansat luni dimineaţă un dispozitiv exploziv împotriva unei cazărmi a carabinierilor din Milano, în nordul Italiei, provocându-şi răni grave şi rănind uşor un militar, a declarat prefectura poliţiei din oraş.

42 afișări
Imaginea articolului Atentat în faţa unei cazărmi a carabinierilor din Milano

Atentat în faţa unei cazărmi a carabinierilor din Milano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei italiene, atacatorul, care este "într-o stare gravă", este un cetăţean libian în vârstă de 35 de ani şi a fost rănit la o mână, probabil cea cu care ţinea dispozitivul exploziv. El a fost transferat într-un spital din oraş. Un militar în vârstă de 23 de ani a fost rănit uşor. Potrivit agenţiei ANSA, carabinierul, care se afla într-o gheretă, la intrarea în cazarmă, a fost rănit, se pare de cioburi de geam.

Comandantul cazarmei Perrucchetti, colonelul Valentino De Simone, şi mai mulţi anchetatori au "dezminţit categoric", potrivit agenţiei ANSA, primele mărturii, potrivit cărora atacatorul ar fi strigat "Afară din Afganistan!", înainte de a-şi lansa dispozitivul exploziv.

Anchetatorii au declarat, după ce au audiat martori, că persoana a strigat doar cuvinte în arabă, încercând să intre în cazarmă la ora locală 07.45 (08.45, ora României).

Format din 3.250 de militari, contingentul italian este cel de-al şaselea cel mai important din totalul de 100.000 de militari străini mobilizaţi în Afganistan.

Un fotoreporter al AFP aflat în zonă a precizat că nu existau pagube aparente produse pe faţada imobilului. Agenţia ANSA precizase anterior că imobilul nu a suferit decât pagube minore.

Potrivit postului de televiziune Sky TG24, dispozitivul exploziv era "rudimentar şi de o putere destul de slabă".

Numeroase patrule de poliţie s-au deplasat imediat la locul atentatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici