ATENTATELE de la Paris: Salah Abdeslam, căutat la nivel internaţional, a trecut prin Austria în septembrie

Salah Abdeslam, pe numele căruia autorităţile belgiene au emis un mandat de arestare internaţional, fiind căutat pentru implicarea în atacurile terorise din Paris, a trecut prin Austria în data de 9 septembrie, conform unui control rutier de rutină, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

1040 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Salah Abdeslam, căutat la nivel internaţional, a trecut prin Austria în septembrie

ATENTATELE de la Paris: Salah Abdeslam, căutat la nivel internaţional, a trecut prin Austria în septembrie

Identitatea acestuia ar fi fost verificată în timpul unui control de rutină în regiunea de nord a Austriei, după ce ar fi traversat frontiera cu Germania. În maşină, alături de el se mai aflau şi alţi doi bărbaţi.

Ei au explicat că voiau să petreacă "o săptămână de vacanţă în Austria", fiind lăsaţi să treacă mai departe, fără alte verificări suplimentare, a anunţat marţi ministrul austriac de Interne.

Numele celorlalte două persoane "nu au fost încă evocate în cazul atentatelor din Paris". "Se desfăşoară investigaţii pentru a determina unde şi-au petrecut cei trei vacanţa şi care a fost scopul călătoriei", am mai precizat ministrul austriac de Interne.

Salah Abdeslam, cetăţean belgian, în vârstă de 26 de ani, ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise. Unul dintre fraţii săi, Brahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre atacatorii sinucigaşi de vineri noaptea, el fiind autorul unui atentat din faţa unui bar situat pe bulevardul Voltaire, din apropiere de Bataclan.

Cel de-a treilea frate, Mohammed, a fost arestat în cartierul Molenbeek din Bruxelles, în timp ce se întorcea de la Paris.

Salah Abdeslam a fost oprit sâmbătă de poliţie, alături de alţi doi bărbaţi, într-un vehicul din apropierea frontierei belgiene, dar a fost lăsat să plece după interogare şi verificarea documentelor. În urma unei vaste operaţiuni desfăşurate luni, în localitatea Molenbeek, din apropierea capitalei Bruxelles, în care anchetatorii au găsit indicii legate de autorii atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam nu a fost găsit de autorităţile belgiene.

Poliţia a dat publicităţii fotografia sa, făcând apel la informaţii, dar avertizând în acelaşi timp populaţia să nu intre în contact cu el, întrucât este foarte periculos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici