ATENTATELE din Paris: Hollande ar urma să solicite prelungirea stării de urgenţă pentru trei luni

Francois Hollande, preşedintele Franţei, va prezenta, miercuri, un proiect de lege Guvernului francez pentru prelungirea stării de urgenţă decretată vineri în Franţa pentru trei luni , în urma atentatelor teroriste din Paris, potrivit unor surse citate de publicaţia franceză Le Figaro.

2802 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Paris: Hollande ar urma să solicite prelungirea stării de urgenţă pentru trei luni

ATENTATELE din Paris: Hollande ar urma să solicite prelungirea stării de urgenţă pentru trei luni

Proiectul legii va fi examinat de Parlamentul francez, care potrivit Constituţiei franceze, poate prelungi starea de urgenţă până la 12 zile.

În cadrul întâlnirii cu parlamentarii francezi de duminică, liderul Franţei a anunţat că va solicita modificarea legii din 1955, care reglementează starea de urgenţă, pentru a o adapta situaţiei actuale de după atentatele teroriste comise vineri seară în Paris.

Potrivit ultimului bilanţ, 129 de persoane au murit şi peste 350 au fost rănite în atentatele teroriste de vineri din Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici