ATENTATUL de la Bangkok: "Un străin neidentificat", căutat de autorităţile thailandeze - VIDEO

Poliţia thailandeză a difuzat miercuri un portret robot al bărbatului considerat principalul suspect în atentatul comis la Bangkok, filmat de camere de supraveghere în timp ce lăsa un rucsac în mijlocul mulţimii, în faţa unui sanctuar, cu câteva minute înaintea exploziei, relatează Le Monde online.

77 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL de la Bangkok: "Un străin neidentificat", căutat de autorităţile thailandeze - VIDEO

ATENTATUL de la Bangkok: "Un străin neidentificat", căutat de autorităţile thailandeze - VIDEO (Imagine: HEPTA)

Un tribunal penal din Bangkok a emis un mandat de arestare a individului, care ar fi un "străin neidentificat", o practică frecventă în sistemul judiciar thailandez.

De asemenea, a fost anunţată o recompnesă în valoare de un milion de bahţi (25.400 de euro), în schimbul oricărei informaţii care va conduce la arestarea acestuia.

Poliţia a difuzat deja imagini cu suspectul, care ar fi bărbatul cu tricou galben şi rucsac în spate filmat de camere de supraveghere cu puţin timp înainte de explozie, care a ucis 22 de oameni şi a rănit alţi 140.

- "Căutăm şi alţi suspecţi"

Un dispozitiv exploziv a fost aruncat marţi de pe un pod, către trecători, fără să rămească pe cineva, tensionând şi mai mult atmosfera în capitală. Incidentul a avut loc în apropiere de fluviul Chao Phraya şi mari hoteluri, într-o zonă turistică din oraş.

Poliţia a anunţat marţi seara că bomba - TNT într-un tub de metal - era de acelaşi tip cu cea folosită în atentatul de luni, fără să excludă posibilitatea că ar putea fi vorba despre o "imitaţie" a primului atac.

În opinia şefului poliţiei naţionale thailandeze, Somyot Poompanmoung, cele două atacuri - nerevendicate - au fost comise de aceiaşi autori, membri ai unei "reţele", dintre care unii ar putea să fie străini.

"Căutăm şi alţi suspecţi în legătură cu acest atentat. Acest tip de atentat nu este, în general, planificat de către o singură persoană", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale.

Sanctuarul hinduist Erawan, unde a fost lăsată bomba artizanală luni, a fost redeschis publicului. Acest mic templu hindus, dedicat zeului Brahma, adorat în această ţară, altfel majoritar budistă, se află în apropierea unor centre comerciale şi hoteluri, în capitală, şi este frecventat în special de turişti asiatici.

Mai mulţi călugări budişti au organizat o mică ceremonie la sanctuar, iar numeroase persoane au venit să se reculeagă, depunând flori şi aprinzând beţişoare parfumate.

Craterul produs de bombă a fost acoperit deja cu ciment alb.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici