Atentatul eşuat asupra lui Obama: Arma folosită este de fabricaţie românească. Bărbatul care a tras spunea că preşedintele este Anticristul şi trebuie ucis

Bărbatul acuzat în Statele Unite pentru tentativă de asasinare a preşedintelui Barack Obama, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, avea în maşină o armă semiautomată românească, fabricată de Cugir SA şi echipată cu lunetă cu vizare telescopică, precum şi nouă cartuşe folosite, relatează presa americană.

5130 afișări
Imaginea articolului Atentatul eşuat asupra lui Obama: Arma folosită este de fabricaţie românească. Bărbatul care a tras spunea că preşedintele este Anticristul şi trebuie ucis

Atentatul eşuat asupra lui Obama: Arma folosită este de fabricaţie românească (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ediţiei electronice a Washington Post, arma semiautomată este fabricată de Cugir SA şi a fost găsită încărcată în maşina abandonată a inculpatului.

Potrivit New York Times, în ediţia electronică, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Două cunoştinţe ale lui Ortega-Hernandez din Idaho, de unde este originar acesta, au declarat că el avea o astfel de armă, potrivit actului de acuzare.

Autorităţile federale afirmă că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este "Anticristul" şi că "trebuie ucis", potrivit documentului. El era "convins că autorităţile federale conspiră împotriva lui" şi devenise "tot mai agitat" înainte de a dispărea din Idaho, luna trecută.

Autorităţile susţin că îl urmăresc pe Ortega-Hernandez de vineri, după ce au descoperit probe care au făcut legătura între identitatea lui şi o maşină neagră marca Honda, înmatriculată în Idaho. Maşina a fost găsită abandonată pe terenul Institutului pentru Pace din Statele Unite, la aproximativ şapte clădiri distanţă de Casa Albă şi în apropierea unui pod peste râul Potomac.

Ortega-Hernandez are probleme juridice în Idaho, Texas şi Utah, inclusiv acuzaţii privind infracţiuni legate de droguri, rezistenţă la arest şi atac asupra unui ofiţer de poliţie, au declarat oficialii. El ar avea pe corp multe tatuaje, inclusiv unul conţinând cuvântul Israel pe ceafă şi imagini cu mătănii şi mâini împreunate pentru rugăciune pe piept.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici