Atenţionare MAE: Croaţia menţine măsura de închidere a mai multor puncte de frontieră cu Serbia

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croaţiei că autorităţile locale menţin măsurile de închidere, pe o perioadă nedeterminată, a punctelor de control trecere frontieră cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 şi Batin.

790 afișări
Imaginea articolului Atenţionare MAE: Croaţia menţine măsura de închidere a mai multor puncte de frontieră cu Serbia

Atenţionare MAE: Croaţia menţine măsura de închidere a mai multor puncte de frontieră cu Serbia (Foto: Sebastian Tataru / Mediafax Foto)

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale pe la principalul punct de control trecere frontieră Croaţia-Serbia de la Bajakovo-Batrovci, situat pe autostrada Zagreb-Belgrad.

Circulaţia feroviară este în continuare suspendată pe direcţiile Croaţia-Slovenia, Croaţia-Ungaria şi Croaţia-Serbia.

"Având în vedere evoluţiile situaţiei din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în Republica Croaţia să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate -http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă -http://www.ccaa.hr, pentru informaţii actualizate", se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici