Atenţionare MAE: Norvegia, condiţii meteorologice nefavorabile

MAE informează cetăţenii români care călătoresc în Norvegia că Institutul norvegian de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme severă pentru regiunile din sud-vestul, vestul şi nord-vestul Norvegiei, valabilă până sâmbătă.

698 afișări
Imaginea articolului Atenţionare MAE: Norvegia, condiţii meteorologice nefavorabile

Atenţionare MAE: Norvegia, condiţii meteorologice nefavorabile (Imagine: NRK)

Atenţionare de călătorie este valabilă pentru regiunile Agder, Aust, Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, More og Romsdal şi Sør-Trøndelag). În aceste regiuni vor fi precipitaţii abundente sub formă de ploaie şi vântul va sufla cu putere.

De asemenea, la altitudini de peste 1.000 metri va ninge abundent şi traficul auto prin trecătorile montane va fi dificil. În Rogaland, Trøndelag (Trondheim), Helgeland, Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen şi Troms, estul Finnmark şi zona de coastă, inclusiv in fiordurile din vestul Finnmark -Vardø se aşteaptă ca mareea să depăşească nivelurile normale cu 40 - 60 cm, pe fondul rafalelor puternice de vânt
dinspre nord-vest.

Pentru Bergen şi zonele adiacente a fost emis cod galben de inundaţii. În vecinătatea oraşului Kristiansand, vântul va sufla în rafale, luând aspect de vijelie în zona Oksøy - Ana Sira; vântul puternic dinspre vest şi
nord-vest va provoca furtună în zona Lindesnes. Date actualizate despre avertizările meteorologice se găsesc pe web site-ul Institutului de Meteorologie al Regatului Norvegiei - http://www.yr.no.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici