Aterizare de urgenţă a unui avion în Iran, din cauza unui incendiu la motor

Un avion al companiei iraniene Mahan, care se deplasa pe o rută internă, a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă la Teheran, după declanşarea unui incendiu la motor la scurt timp de la decolare, a anunţat televiziunea publică iraniană.

15 afișări
Imaginea articolului Aterizare de urgenţă a unui avion în Iran, din cauza unui incendiu la motor

Aterizare de urgenţă a unui avion în Iran, din cauza unui incendiu la motor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avionul, al cărui tip nu a fost precizat şi care se deplasa de la Teheran la Mahshahr, în sudul ţării, a fost nevoit să se întoarcă după un minut de la decolare, pe aeroportul Mehrabad, a precizat televiziunea, pe site-ul său de Internet.

Acest incident are loc după accidentul unui avion Iliuşin-62 al companiei iraniene Aria la aterizarea pe aeroportul Mashhad, în nord-estul ţării, în care au murit 16 persoane.

La 15 iulie, accidentul în care a fost implicat avionul Tupolev-154 al companiei Caspian Airlines, care se deplasa pe ruta Teheran-Ereven, a provocat moartea a 168 de persoane, dintre care 15 membri ai echipajului. Potrivit autorităţilor, tragedia a fost provocată de o problemă tehnică.

Iranul a cunoscut numeroase catastrofe aeriene în ultimii zece ani.

Flota sa aeriană civilă şi militară este veche şi neîntreţinută din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite în anii '80, după Revoluţia Islamică şi luarea de ostatici de la ambasada americană din Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici