Austria: Descendenţii victimelor politice ale nazismului vor primi câte 1.000 de euro

Cei circa 3.300 de descendenţi ai victimelor austriece ale represiunii politice orchestrate de regimul nazist vor primi câte 1.000 de euro, a votat joi Parlamentul de la Viena, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la Anschluss (anexarea Austriei de către Germania nazistă) din 1938.

29 afișări
Imaginea articolului Austria: Descendenţii victimelor politice ale nazismului vor primi câte 1.000 de euro

Austria: Descendenţii victimelor politice ale nazismului vor primi câte 1.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Numai deputaţii de extremă dreapta din FPOe s-au opus acestei decizii, în timp ce alte forţe politice, între care un alt partid de extremă dreapta BZOe, au susţinut-o.

În trecut, Austria a alocat în patru rânduri prime similare (1975, 1985, 1988 şi 2005).

După anexarea Austriei de către Germania nazistă în 1938, 80.000 de cetăţeni din mica republică alpină, între care 65.000 de evrei, au fost asasinaţi şi 130.000 au fost nevoiţi să plece în exil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici