Austria solicită Ungariei să preia cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion

Procurorii ungari au primit o solicitare din partea autorităţilor austriece de a prelua cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion staţionat pe o autostradă din Austria, potrivit Parchetului ungar, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

343 afișări
Imaginea articolului Austria solicită Ungariei să preia cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion

Austria solicită Ungariei să preia cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Hepta)

Autorităţile austriece au anunţat în cursul acestei luni că doresc să transfere cazul procurorilor din Ungaria, pentru că patru cetăţeni bulgari şi un altul afgan se află deja în cutodia autorităţilor ungare, fiind suspecţi în acest caz.

În luna august, 71 de imigranţi au fost găsiţi decedaţi, într-un camion staţionat pe o autostradă din Austria care se deplasa dinspre Ungaria. În urma autopsiilor, cauza decesului în cazul majorităţii acestora a fost asfixierea. Imigranţii încercau să pătrundă ilegal din Ungaria în Austria. Printre cele 71 de victime, se aflau cetăţeni sirieni, kurzi , irakieni şi afgani.

În timp ce peste 3.000 de persoane au murit înecate în cursul acestui an în încercarea de a traversa Mediterana pentru a ajunge în Europa, cazul a atras atenţia asupra pericolelor cu care se confruntă imigranţii în drumul lor pe continentul european spre ţări precum Germania.

Până în prezent, autorităţile ungare au investigat doar acuzaţia de trafic de persoane, însă acuzaţiile de crimă ar putea fi adăugate dacă procurorii ungari acceptă solicitarea autorităţilor austriece.

"Traducem şi examinăm documentul şi vom putea furniza mai multe informaţii de îndată ce acest proces este finalizat", au precizat, joi, reprezentanţi ai Parchetului ungar.

Ungaria a fost, timp de luni întregi, printre principalele ţări de tranzit pentru imigranţi, fiind înregistraţi aproximativ 400.000 de imigranţi care au pătruns pe teritoriul ungar în cursul anului.

Ungaria şi-a închis vinerea trecută frontiera cu Croaţia, după ce anterior o închisese şi pe cea cu Serbia, oprind fluxul de imigranţi să mai pătrundă în ţară, ceea ce a creat o stare de instabilitate în zona balcanică, extracomunitarii orientându-se spre Slovenia ca ţară de tranzit pentru a ajunge în Austria şi Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici