Autoritatea franceză de reglementare TV cere Eutelsat să oprească difuzarea a trei canale ruseşti

Autoritatea franceză de radiodifuziune Arcom a cerut miercuri companiei de sateliţi Eutelsat să nu mai transmită trei canale TV ruseşti, a căror acoperire a războiului din Ucraina include "incitare repetată la ură şi violenţă şi numeroase deficienţe în ceea ce priveşte onestitatea informaţiei”.

274 afișări
Imaginea articolului Autoritatea franceză de reglementare TV cere Eutelsat să oprească difuzarea a trei canale ruseşti

Sursa foto: Profimedia

Arcom a declarat că a transmis Eutelsat să nu mai difuzeze Rossiya 1, Perviy Kanal şi NTV. O purtătoare de cuvânt a Eutelsat a declarat că firma franceză se va conforma şi va înceta să mai difuzeze cele trei canale.

Săptămâna trecută, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa a cerut Arcom să îşi revizuiască decizia iniţială conform căreia nu avea puterea de a solicita Eutelsat să oprească difuzarea canalelor, într-un caz intentat de organizaţia Reporteri fără frontiere (RSF) cu sediul la Paris.

Arcom a declarat că a descoperit că aceste canale "erau difuzate nu numai în Rusia, ci şi în teritoriile ucrainene anexate de Rusia".

"Având în vedere că, spre deosebire de Rusia, Ucraina a semnat şi ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră, la fel ca şi Franţa, Arcom are acum baza legală pentru a cere ca Eutelsat să oprească difuzarea acestor trei canale", a declarat Arcom.

La începutul acestui an, Uniunea Europeană a interzis mai multe televiziuni ruseşti de stat ca parte a unui pachet de sancţiuni ca răspuns la război, împiedicându-le să îşi distribuie conţinutul prin cablu, prin satelit, pe internet sau prin intermediul aplicaţiilor pentru smartphone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici