Autorităţile americane nu exclud ca focarul iniţial de gripă porcină să se fi aflat în SUA

Autorităţile americane nu exclud posibilitatea ca focarul iniţial al virusului A (H1N1), responsabil pentru epidemia de gripă porcină, să se fi aflat în Statele Unite.

12 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane nu exclud ca focarul iniţial de gripă porcină să se fi aflat în SUA

Autorităţile americane nu exclud ca focarul iniţial de gripă porcină să se fi aflat în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atât timp cât ne continuăm anchetele în Statele Unite, este posibil să descoperim existenţa unor cazuri de contaminare anterioare", a declarat Scott Bryan, un reprezentant al Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC), întrebat despre mai multe cazuri din California dinaintea declanşării epidemiei în Mexic.

Potrivit ediţiei de vineri a ziarului Wall Street Journal, primul dintre aceste cazuri descoperite a fost cel al unui copil de zece ani din comitatul San Diego (California), din apropierea frontierei mexicane, la 30 martie.

Medicii au prelevat mostre de la băiat şi le-au trimis la CDC pentru analize, primind rezultatele la 14 aprilie.

Laboratoarele acestora au stabilit că era vorba despre o nouă variantă a virusului gripei de origine porcină H1N1, conform cotidianului, informaţie care nu a fost dezminţită de oficialul de la CDC.

O fetiţă a fost de asemenea contaminată la scurt timp, într-un comitat californian învecinat, ca şi vărul său. S-a dovedit că toate aceste cazuri de gripă - toţi cei bolnavi fiind vindecaţi între timp - au fost provocate de noul virus A (H1N1) şi că aceşti copii nu au fost în Mexic şi nici nu au fost în contact cu porci.

Totuşi, oficialul de la CDC a explicat că ar putea fi vorba despre o variantă a virusului, adăugând că între decembrie 2005 şi ianuarie 2009, CDC au testat 12 tulpine atipice diferite al virusului de origine porcină.

În opinia lui Lisa Winston, epidemiolog la facultatea de medicină din cadrul Universităţii San Francisco, "traiectoria unui virus poate fi imprevizibilă". "Dacă un număr mare de americani au fost deja contaminaţi şi s-au recuperat - simptomele acestei gripe sunt similare celei ale unei gripe de sezon - acest lucru ar arăta că valul de contaminări din Statele Unite nu este grav", a adăugat ea pentru WSJ.

CDC au anunţat vineri că virusul A (H1N1) nu este aparent foarte virulent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici