Video Autorităţile britanice dau asigurări că virusul febrei aftoase este izolat

Şeful serviciilor veterinare britanice, Debbie Reynolds, a anunţat că nu există alte cazuri declarate de febră aftoasă şi că animalele din apropierea fermei din Normandy, unde virusul a fost identificat vineri, au fost sacrificate.

1 afișare

Debbie Reynolds a apreciat că deocamdată este prematur să se tragă concluzia că virusul febrei aftoase provine din cel utilizat într-un laborator de cercetări situat lângă ferma agricolă de la sud-est de Londra.

Ministerul britanic al Mediului a anunţat sâmbătă că tulpina respectivă fusese utilizată la pregătirea unui vaccin fabricat luna trecută într-un laborator situat la Pirbright, la doar câţiva kilometri de ferma infectată.

"Animalele au fost sacrificate, iar testele de febră aftoasă s-au dovedit pozitive", a declarat şeful serviciilor veterinare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici