Autorităţile britanice recomandă evitarea consumului de seminţe germinate crude

Autorităţile britanice au recomandat evitarea consumului de seminţe germinate crude, ca măsură de precauţie după îmbolnăvirile provocate de bacteria E.coli în Franţa.

339 afișări
Imaginea articolului Autorităţile britanice recomandă evitarea consumului de seminţe germinate crude

Autorităţile britanice recomandă evitarea consumului de seminţe germinate crude (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Seminţele germinate "nu trebuie consumate decât după ce au fost preparate cu atenţie, la temperatură foarte înaltă, şi nu trebuie mâncate crude", potrivit unui comunicat al Food Standards Agency (FSA).

FSA recomandă "curăţarea după utilizare" a instrumentelor folosite în procesul de germinare a seminţelor şi "spălarea mâinilor după contactul cu seminţele".

Cu toate acestea, agenţia britanică reaminteşte că în Marea Britanie nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire.

În Franţa, la Bordeaux, au fost înregistrate zece cazuri de îmbolnăvire, şapte dintre pacienţi participând la o petrecere unde şase dintre ei au consumat seminţe germinate. Autorităţile franceze au afirmat că seminţele au fost achiziţionate într-un magazin Jardiland, aprovizionat de compania britanică Thompson & Morgan.

"Deşi legătura dintre simptome şi consumul acestor seminţe nu a putut fi stabilită clar", comercializarea seminţelor a fost suspendată în Franţa.

Mai mulţi deputaţi britanici au criticat însă decizia autorităţilor de la Paris. "Dacă francezii s-au înşelat (...), vor fi consideraţi responsabili pentru ceea ce ar putea însemna noi pierderi în valoare de mii de lire pentru piaţa britanică", deja afectată de epidemia de E.coli înregistrată în Europa, a afirmat deputatul laburist Richard Howitt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici