Autorităţile din China vor să limiteze utilizarea telefonului la două ore pe zi în cazul copiilor

Autoritatea chineză de reglementare a spaţiului cibernetic a anunţat miercuri că ar trebui să se limiteze la maximum două ore pe zi utilizarea telefoanelor inteligente pentru copiii cu vârsta sub 18 ani. Anunţul a provocat scăderea valorii acţiunilor companiilor de tehnologie, potrivit Reuters.

315 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din China vor să limiteze utilizarea telefonului la două ore pe zi în cazul copiilor

Autorităţile din China vor să limiteze utilizarea telefonului la două ore pe zi în cazul copiilor

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat că doreşte ca furnizorii de dispozitive inteligente să introducă programe care să interzică utilizatorilor sub 18 ani să acceseze internetul de pe dispozitivele mobile pe parcursul nopţii, între orele 22:00 şi 6:00.

Furnizorii ar trebui să stabilească şi limite de timp în cadrul măsurilor propuse, a mai anunţat administraţia.

Conform proiectului, utilizatorii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani ar avea dreptul la două ore pe zi, copiii cu vârste cuprinse între opt şi 16 ani ar avea dreptul la o oră, în timp ce copiii sub opt ani ar avea dreptul la doar opt minute.

Propunerea mai arată că părinţilor ar trebui să li se permită să renunţe la aceste limite de timp pentru copiii lor.

Acţiunile firmelor chineze de tehnologie au scăzut în cea mai mare parte în cursul după-amiezii la Hong Kong, după ce Administraţia spaţiului cibernetic din China a publicat proiectul. Propunerea va fi dezbătută până la 2 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici