Autorităţile din India au anunţat ce a cauzat accidentul feroviar în care au murit peste 300 de persoane

Rezultatele preliminare ale autorităţilor indiene arată că o defecţiune la semnalizarea electronică a cauzat accidentul feroviar care a ucis vineri peste 300 de persoane.

1569 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din India au anunţat ce a cauzat accidentul feroviar în care au murit peste 300 de persoane

Coliziunea, care a avut loc în statul estic Odisha, s-ar fi produs atunci când un tren de pasageri a lovit un tren de marfă staţionat şi a intrat în alt tren de pasageri care trecea. Trenurile transportau în total 2.296 de persoane, a relatat Associated Press.

"Potrivit constatărilor preliminare, a existat o problemă cu semnalizarea. Aşteptăm în continuare raportul detaliat din partea comisarului pentru siguranţa feroviară", a declarat duminică Jaya Varma Sinha, de la comisia de căi ferate din India.

Guvernul premierului Narendra Modi a promovat o modernizare a reţelei de căi ferate din India, care datează din perioada colonială britanică. În ciuda eforturilor guvernului de a îmbunătăţi siguranţa, în fiecare an au loc câteva sute de accidente.

Modi, care a calificat incidentul drept unul "dureros", a vizitat sâmbătă locul accidentului. Oricine va fi găsit vinovat de acest incident va fi "pedepsit cu stricteţe", a declarat el.

"Cuvintele nu pot surprinde durerea mea profundă. Ne angajăm să oferim toată asistenţa posibilă celor afectaţi", a scris Modi într-un tweet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici