Autorităţile din Nepal ar putea înăspri regulile de pe Everest pentru a reduce numărul accidentelor

Autorităţile din Nepal ar putea înăspri regulile de pe Muntele Everest pentru a reduce numărul accidentelor care se produc din cauza alpiniştilor neexperimentaţi care atacă cel mai înalt vârf din lume, potrivit Reuters.

348 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Nepal ar putea înăspri regulile de pe Everest pentru a reduce numărul accidentelor

Cel puţin 12 alpinişti au murit, iar cinci sunt daţi dispăruţi anul acesta pe Muntele Everest. Sezonul principal din 2023 tocmai s-a încheiat, iar statistica arată că este cel mai prost din ultimii ani. În 2015, un cutremur a provocat o avalanşă în urmă căreia 18 oameni au murit.

De vină sunt turiştii şi operatori de expediţii fără experienţă care atacă vârful de 8848 de metri.

„Clienţii mai slabi cu operatori mai puţin experimentaţi reprezintă o parte a problemei. Clienţii ar trebui să aibă standarde minime de alpinism cu ascensiuni anterioare dovedite înainte de a veni pe Everest", a declarat Guy Cotter, un ghid renumit din Noua Zeelandă care a urcat de cinci ori pe Everest.

Trei alpinişti din Nepal au fost ucişi în luna aprilie când o bucată de gheaţa s-a prăbuşit peste ei în partea inferioară a muntelui. Ceilalţi au murit din cauza epuizării sau a unor accidente, au declarat oficiali guvernamentali.

Turiştii care vor să meargă pe Everest au nevoie de un permis eliberat de autorităţile din Nepal. Bigyan Koirala, un oficial din cadrul Departamentului de Turism care supraveghează ascensiunile, a spus că guvernul ia în considerare înăsprirea regulilor, dar nu a oferit detalii.

Nepalul a emis anul acesta un număr record de 478 de permise pentru Everest şi sute de persoane au ajuns pe vârf.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici