Autorităţile franceze au reuşit să prevină un atentat inspirat de cel de pe 11 septembrie | VIDEO

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune France 2, că serviciile franceze de informaţii au reuşit să prevină un atentat terorist inspirat de cel de pe 11 septembrie 2001 din Statele Unite, potrivit Le Figaro.

2966 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze au reuşit să prevină un atentat inspirat de cel de pe 11 septembrie | VIDEO

Sursă foto: Hepta

„Un individ care voia să se inspire din atentatele de pe 11 septembrie şi avioanele care au distrus turnurile World Trade Center a fost interceptat cu succes de către serviciile noastre”, a spus ministrul.

„Acesta era planul său, să organizeze un atentat ca acela, iar serviciile noastre au făcut tot ceea ce a fost necesar pentru a-l împiedica”, a adăugat Castaner.

Potrivit acestuia, suspectul a fost arestat în luna septembrie, cu puţin timp înaintea atacului de la o secţie de Poliţie de la Paris, în urma căruia patru persoane au murit după ce au fost înjunghiate de un bărbat convertit la islam şi radicalizat.

Taguri:
franţa,
atentat,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici