Autorităţile franceze fac 35.000 de interceptări telefonice anual

Autorităţile franceze fac numai în jur de 500 de interceptări anual pe internet, respectiv aproximativ zece la sută din nevoi, în vreme ce numărul interceptărilor telefonice se ridică la 35.000 pe an, relatează Le Figaro.

46 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze fac 35.000 de interceptări telefonice anual

Autorităţile franceze fac 35.000 de interceptări telefonice anual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul interceptărilor telefonice a crescut în mod constant de la an la an, abia depăşind 5.800 în 2002 până la 35.000 anul trecut.

Spre deosebire de acestea, numărul interceptărilor pe internet rămâne mic faţă de nevoi, un motiv fiind şi costul ridicat. Astfel, o interceptare telefonică poate costa în jur de 12 euro pe zi, pe când o interceptare pe internet costă 80 de euro.

Potrivit ministrului francez al Justiţiei, Michel Mercier, un alt motiv este lipsa de coordonare între instituţiile de aplicare a legii. Acesta a spus că, în prezent, există 250 de dispozitive de interceptare a conturilor de e-mail în secţiile de poliţie şi jandarmerie din Franţa.

În acest context, infractorii găsesc în internet un adăpost ideal pentru activităţi infracţionale.

Michel Mercier a pus în mişcare implementarea, din 2013, a unei platforme naţionale de interceptări judiciare, reprezentând un server-gigant ce va permite centralizarea tuturor interceptărilor pe internet şi a celor prin telefon. Serverul va fi accesibil unui număr de 60.000 de ofiţeri de poliţie judiciară.

Anumite voci din sindicatele poliţiei nu văd cu ochi buni supradimensionarea reţelei de internet în comisariate şi jandarmerii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici