Autorităţile germane sfătuiesc cetăţenii să nu consume seminţe germinate, roşii, salate şi castraveţi

Ministrul german al Agriculturii, Ilse Aigner, a anunţat luni că autorităţile îi sfătuiesc în continuare pe cetăţeni să nu consume seminţe germinate, roşii, salate şi castraveţi, până când nu va fi descoperită originea bacteriei care a provocat moartea a 22 de persoane în Europa.

983 afișări
Imaginea articolului Autorităţile germane sfătuiesc cetăţenii să nu consume seminţe germinate, roşii, salate şi castraveţi

Autorităţile germane sfătuiesc cetăţenii să nu consume seminţe germinate, roşii, salate şi castraveţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Institutul (sanitar) Robert Koch şi Institutul federal pentru evaluarea riscurilor îşi menţin recomandările de a evita consumul de castraveţi, roşii şi salate crude", a declarat Aigner, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

Ea a adăugat pe această listă seminţele germinate, acuzate duminică seara că ar fi la originea îmbolnăvirilor, deşi primele rezultate ale analizelor au fost negative.

"Primele teste nu au indicat prezenţa bacteriei. Cu toate acestea, cred că trebuie menţinută alerta", a precizat ea.

"Pentru moment, sursa (contaminării) nu a putut fi determinată. Din cele 40 de eşantioane prelevate, 23 de analize au dat rezultate negative", a anunţat Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară, într-un comunicat.

Analizele continuă asupra celorlalte 17 eşantioane prelevate de la o fermă biologică ce produce seminţe germinate la Bienenbuettel, un sat situat la 80 de kilometri sud de Hamburg, a adăugat ministerul.

Experţii au examinat atât produsele, cât şi apa, sistemul de ventilaţie sau standurile fermei, în căutarea bacteriei E.coli enterohemoragic (Eceh).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici