Autorităţile locale din nordul Franţei vor să expulzeze romi care ocupă un sit UNESCO

Autorităţile locale din nordul Franţei au anunţat sâmbătă că au angajat o procedură în vederea expulzării unor romi care ocupă de la începutul lui septembrie sterilul de la Renard, un sit care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

307 afișări
Imaginea articolului Autorităţile locale din nordul Franţei vor să expulzeze romi care ocupă un sit UNESCO

Autorităţile locale din nordul Franţei vor să expulzeze romi care ocupă un sit UNESCO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Departamentul a angajat o procedură de expulzare" împotriva ocupanţilor din aproximativ zece caravane, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Consiliului General, de care aparţine situl protejat.

"Am fost nevoiţi să depunem această cerere de expulzare din cauza dezagregărilor produse asupra acestui spaţiu natural sensibil. Persoanele instalate aici tăiau lemne. De asemenea, există excremente", a precizat ea.

Purtătoarea de cuvânt nu a fost în măsură să precizeze când vor fi puse în aplicare expulzările.

"Avocatul mandatat de către departament a redactat solicitarea de expulzare pentru a o trimite la Tribunalul de mare instanţă de la Valenciennes, în cursul săptămânii", a precizat o altă purtătoare de cuvânt a Consiliului General.

Primăriţa de la Denain, Anne-Lise Dufour-Tonini, a apreciat că expulzarea este necesară deoarece terenul ocupat este "impropriu" găzduirii romilor.

"Este o zonă protejată, în care există specii de arbori şi animale speciale, asupra cărora nu putem, în mod normal, să intervenim", a comentat ea.

"Trebuie să fie expulzaţi, deoarece nu există nimic pentru a-i găzdui în mod corect", a adăugat primăriţa. Comuna sa dispune de o zonă de găzduire pentru nomazi, "unde există apă, alimentare cu energie electrică şi o şcoală în apropiere", a subliniat ea.

UNESCO a înscris în iunie Bazinul minier Nord/Pas-de-Calais, sterilul rezultat în urma exploatării şi localităţile din zonă în Patrimoniul Mondial al umanităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici