Autorităţile turce i-au cerut României să închidă şcolile lui Gulen. Răspunsul dat de şeful diplomaţiei române

Autorităţile din Turcia au făcut presiuni asupra României să închidă toate şcolile fondate de Fethullah Gulen, găsit drept principal vinovat în urma încercării eşuate de puci din 15 iulie. Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, susţine că solicitările au venit în urma vizitei făcută de oficialul român la Ankara, în data de 25 august, potrivit Gândul.

9701 afișări
Imaginea articolului Autorităţile turce i-au cerut României să închidă şcolile lui Gulen. Răspunsul dat de şeful diplomaţiei române

Autorităţile turce i-au cerut României să închidă şcolile lui Gulen. Răspunsul dat de şeful diplomaţiei

„Am fost în vizită, împreună cu omologul meu polonez, pe 25 august, la Ankara. Am avut discuţii extinse cu colegul nostru turc, am avut o oră, dacă nu mai bine, discuţii cu preşedintele ţării, Erdogan”, a declarat ministrul de externe, Lazăr Comănescu, într-un interviu acordat Digi 24, notează Gândul.

"Am spus foarte clar că în România toate instituţiile de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia românească”, a fost răspunsul dat de şeful diplomaţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici