Autorul masacrului comis la un cinematograf din Colorado scapă de pedeapsa cu moartea şi va primi închisoare pe viaţă

James Holmes, autorul atacului armat comis în iulie 2012 într-un cinematograf din Aurora, Colorado, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 70, a scăpat de pedeapsa cu moartea şi va fi condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată.

1292 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului comis la un cinematograf din Colorado scapă de pedeapsa cu moartea şi va primi închisoare pe viaţă

James Holmes (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Decizia a fost luată vineri de către un juriu din Colorado, format din nouă femei şi trei bărbaţi, care, după şapte ore de deliberări, desfăşurate pe parcursul a două zile, nu au reuşit să ajungă la un verdict unanim privind pedeapsa cu moartea.

James Holmes va primi, astfel, o condamnare la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, potrivit BBC. Verdictul final urmează să fie pronunţat oficial într-o şedinţă ulterioară.

Luna trecută, James Holmes, acum în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat de omucidere, în procesul în care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Juriul a respins, astfel, varianta unei pierderi temporare a sănătăţii mintale, invocată de apărătorii inculpatului.

Pe 20 iulie 2012, James Holmes a pătruns într-un cinematograf din Aurora, periferia Denverului, şi a deschis focul asupra publicului în timpul unei proiecţii de noapte a filmului "Batman - The Dark Knight rises", ucigând 12 persoane şi rănind alte 70.

Masacrul de la Aurora a avut loc înaintea unui alt atac sângeros, pe 14 decembrie, la o şcoală elementară din Newtown, în statul Connecticut (nord-vest), în care au fost ucişi 20 de copii. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici