Autorul masacrului din Colorado vrea să ştie cum s-a încheiat filmul "Batman-The Dark Knight Rises"

James Holmes, autorul masacrului din cinematograful din oraşul Aurora (Colorado), în timpul premierei filmului "Cavalerul Negru. Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises", a dorit să ştie cum s-a terminat această ultimă parte a francizei "Batman", regizată de Christopher Nolan.

500 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului din Colorado vrea să ştie cum s-a încheiat filmul "Batman-The Dark Knight Rises"

Autorul masacrului din Colorado vrea să ştie cum s-a încheiat filmul "Batman-The Dark Knight Rises" (Imagine: The New Yorker)

James Holmes, un student în vârstă de 24 de ani, a ucis 12 persoane şi a rănit alte 58, după ce a intrat în sala plină cu spectatori a cinematografului din oraşul Aurora, unde era programată premiera "The Dark Knight Rises", al treilea film din franciza "Batman". Şeful poliţiei din New York, Ray Kelly, care nu a precizat sursele sale de informaţii, a spus că asasinul ar fi declarat în momentul arestării că era "Joker", personajul negativ din seria "Batman", prezentat în filme cu părul vopsit în nuanţe stridente.

Potrivit New York Daily News, tânărul, aflat în prezent în detenţie, a întrebat cum s-a terminat filmul. Un angajat al închisorii Arapahoe, unde se află Holmes, a declarat pentru cotidianul american: "Vorbea de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Cred că vrea să scape pe motiv că nu este în deplinătatea facultăţilor mintale".

Cu privirea rece şi vocea plată, Holmes ar fi întrebat de mai multe ori: "Aţi văzut filmul? Cum se termină?".

"Dacă m-ar fi întrebat pe mine, mi-ar fi fost greu să nu îl lovesc", a declarat acelaşi martor, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Potrivit foxnews.com, James Holmes ar fi trimis, de asemenea, un caiet unui psihiatru de la Universitatea din Colorado, unde "prezenta în detaliu planul lui de a ucide mai mulţi oameni". Dar acest caiet a rămas în cutia poştală a psihiatrului şi nu a fost descoperit decât după masacru.

James Holmes a compărut pentru prima dată în instanţă luni, cu părul vopsit în roşu şi cu un aer absent. La trei zile după masacrul comis, tânărul a apărut pentru prima dată în public, la tribunalul din comitatul Arapahoe.

Conform presei locale, procurorii vor cere condamnarea lui la moarte, deşi o singură persoană a fost executată în Colorado în ultimii 36 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici