Avertisment ONU: Criza din Myanmar se îndreptă spre un conflict masiv, precum cel care devastează Siria

  • Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a cerut ţărilor să ia măsuri pentru a preveni un conflict ca cel din Siria în Myanmar.
  • Michelle Bachelet a avertizat marţi despre posibile crime împotriva umanităţii în Myanmar şi a spus că situaţia pare să se îndrepte spre un conflict masiv, precum cel care devastează Siria.
2132 afișări
Imaginea articolului Avertisment ONU: Criza din Myanmar se îndreptă spre un conflict masiv, precum cel care devastează Siria

Avertisment ONU: Criza din Myanmar se îndreptă spre un conflict masiv, precum cel care devastează Siria.

Într-o declaraţie, biroul pentru drepturile ONU a cerut ţărilor să ia măsuri imediate şi decisive pentru a opri „campania de represiune” organizată de junta ce a preluat puterea în urma loviturii de stat din 1 februarie.

„Mă tem că situaţia din Myanmar este un conflict în plină expansiune. Statele lumii nu trebuie să permită repetarea greşelilor ce au dus la conflictul din Siria”, a spus Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Myanmar este în haos şi economia sa este paralizată de când armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat în care liderul civil ales prin vot, Aung San Suu Kyi a fost arestat.

O represiune a juntei împotriva disidenţei a dus la decesul a cel puţin 710 persoane, inclusiv 50 de copii, potrivit unui grup local de monitorizare.

Între timp, grupurile rebele armate etnice au intensificat atacurile asupra armatei şi poliţiei în ultimele săptămâni, ridicând temerile că Myanmar va ajunge la un conflict civil amplu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici