Avertismentul serviciilor de informaţii din SUA: China îşi intensifică operaţiunile de influenţă

  • Serviciile de informaţii din SUA lansează un avertisment ferm în privinţa Chinei
  • Beijingul demarează o campanie de manipulare cu scopul de a câştiga simpatia Washingtonului
  • SUA vede China drept principalul concurent strategic în zona Pacific
12267 afișări
Imaginea articolului Avertismentul serviciilor de informaţii din SUA: China îşi intensifică operaţiunile de influenţă

Sursa foto: Profimedia

China vrea prin orice mijloc să intre în graţiile Statelor Unite, care consideră administraţia de la Beijing drept principalul rival strategic în zona Pacific. Administraţia preşedintelui american Joe Biden urmăreşte aderarea Beijingului la regulile şi instituţiile internaţionale privind pacea şi securitatea.

O agenţie de contrainformaţii americană avertizează că oficialii de stat din China demarează o amplă campanie de manipulare şi dezinformare, cu scopul de obţine beneficii de la omologii lor americani. Chinezii vor tratament favorabil, în contextul în care SUA este un aprig critic al politicilor adoptate de regimul comunist chinez.

Avertismentul vine pe fondul tensiunilor puternice dintre Washington şi Beijing din cauza unor probleme nerezolvate. Printre ele se numără comerţul cu arme practicat de SUA cu Taiwan, activitatea militară crescută a Chinei în Marea Chinei de Sud şi acuzaţiile de spionaj lansate de oficialii americani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici