AVERTIZAREA Angelei Merkel: Rusia se expune unor noi sancţiuni internaţionale

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat joi că Rusia riscă să fie vizată de noi sancţiuni, în contextul acuzaţiilor privind prezenţa militarilor ruşi în Ucraina.

1073 afișări
Imaginea articolului AVERTIZAREA Angelei Merkel: Rusia se expune unor noi sancţiuni internaţionale

AVERTIZAREA Angelei Merkel: Rusia se expune unor noi sancţiuni internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi am spus foarte clar, începând din martie, că sunt posibile noi sancţiuni în cazul escaladării conflictului", a declarat Merkel.

"Criza ucraineană va figura pe ordinea de zi a Consiliului European şi vom analiza modalităţi de reacţie", a adăugat Merkel.

"Vrem o soluţie diplomatică, dar constatăm că situaţia s-a înrăutăţit în ultimele zile; există informaţii privind prezenţa militarilor ruşi, există informaţii despre noi lupte şi despre avansarea separatiştilor", a insistat Merkel.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat joi că "trupe ruse" au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk. Kievul a denunţat, de la început, prezenţa unor mercenari şi militari ruşi pe teritoriul ucrainean. Rusia a negat permanent informaţiile că ar fi trimis militari să lupte în Ucraina. Un oficial NATO a declarat că aproximativ 1.000 de militari ruşi participă la lupte, în prezent, pe teritoriul ucrainean, în special în zona oraşului Novoazovsk.

Aleksandr Zaharcenko, "premierul" autoproclamatei "Republici populare Doneţk", afirmă că aproximativ 4.000 de mercenari ruşi, inclusiv mulţi militari activi aflaţi în concediu, au participat în ultimele luni la luptele din sud-estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că în estul Ucrainei nu sunt militari ruşi. "Acuzaţiile privind prezenţa militarilor ruşi nu au nicio legătură cu realitatea", a declarat generalul Igor Konacenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici