Avioane de spionaj israeliene ar fi survolat teritoriul României pentru o misiune în Ungaria

Două avioane de spionaj israeliene ar fi survolat România şi Ungaria recent, ajungând până în apropierea aeroportului din Budapesta într-o misiune care ar putea avea legătură cu asasinarea unui om de afaceri sirian, relatează presa ungară citată de site-ul Ynetnews.com.

115 afișări

Potrivit presei ungare, două avioane de tip Gulfstream echipate cu dispozitive de recunoaştere au traversat Turcia, Bulgaria şi România, intrând în spaţiul aerian ungar. Avioanele au părăsit Ungaria după îndeplinirea misiunii, fără a ateriza deloc în această ţară.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar al Apărării a declarat că avioanele se aflau într-o misiune diplomatică. La rândul său, Ministerul de Externe de la Budapesta s-a limitat să comunice doar că traficul aerian se află în resortul Autorităţii aeronautice ungare. Diplomaţia ungară a evitat să facă vreun comentariu despre caracterul misiunii avioanelor israeliene.

Un sirian în vârstă de 52 de ani a fost împuşcat mortal miercuri, în Budapesta, în timp ce aştepta la semafor în maşina sa. Identitatea sirianului nu a fost dezvăluită. Atacatorul a tras mai multe focuri de armă, apoi a furat o servietă din maşină şi a fugit. Atacul s-a produs în cel de-al 16-lea district din estul Budapestei, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Oszkar Sass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici