Avionul Airbus prăbuşit în Pakistan era relativ nou

Avionul de tip Airbus A321 prăbuşit miercuri în apropiere de Islamabad, având la bord 152 de persoane, fusese fabricat de zece ani, fiind o aeronavă relativ nouă, anunţă compania Airbus.

52 afișări
Imaginea articolului Avionul Airbus prăbuşit în Pakistan era relativ nou

Avionul Airbus prăbuşit în Pakistan era relativ nou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Durata de folosire a unui avion de acest tip este de aproximativ 30 - 40 de ani.

"Avionul A321 care s-a prăbuşit fusese livrat în anul 2000. Compania Airblue îl avea în contract de leasing din 2006. Avionul acumulase aproximativ 34.000 de ore de zbor şi 13.500 de curse", precizează Airbus.

Avionul Airbus A-321, aparţinând companiei Airblue, efectua o cursă între Karachi şi Islamabad, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Potrivit autorităţilor pakistaneze, nu există confirmări privind găsirea unor supravieţuitori.

"La prima vedere, cauza accidentului este vremea nefavorabilă. Dar anchetatorii trebuie să stabilească acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Airblue, Raheel Ahmed.

În momentul accidentului, era înnorat şi se înregistrau precipitaţii.

"Conform convenţiilor internaţionale, Airbus va oferi asistenţă tehnică autorităţilor pakistaneze, care au responsabilitatea de a ancheta accidentul", precizează Airbus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici