Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Fragmente ale aeronavei, descoperite în largul insulei Creta - VIDEO

Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo cu 66 de persoane la bord şi care nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, s-a prăbuşit în Marea Mediterană, potrivit unor surse citate de postul de telviziune Al Mayadeen, relatează presa internaţională.

36097 afișări
Imaginea articolului Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Fragmente ale aeronavei, descoperite în largul insulei Creta - VIDEO

Un avion al companiei EgyptAir a dispărut cu 69 de persoane la bord - compania aeriană (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 16:29 - Fragmente ale avionului EgyptAir care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, şi s-a prăbuşit în Marea Mediterană în cursul nopţii de miercuri spre joi au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta, anunţă Le Figaro, citând un oficial militar grec.

"Fragmente au fost localizate la sud-est de insula Creta de avion egiptean C-130, o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă", a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei.

Şi televiziunea publică greacă ERT1 a indicat că "fragmente ar fi fost descoperite la 230 mile marine (450 km) de Creta".

 

 

 

UPDATE 14:59 - Hollande confirmă prăbuşirea avionului EgyptAir în Marea Mediterană şi nu exclude nicio ipoteză. "Din informaţiile pe care le-am primit, putem să confirmăm că avionul s-a prăbuşit şi nu a fost găsit încă", a declarat Hollande.

"Nicio ipoteză nu este exclusă sau privilegiată", a subliniat liderul francez, adăugând că ar putea fi vorba, în egală măsură, de un accident sau de un act terorist.

UPDATE 13:14 -  Potrivit primelor informaţii furnizate de către autorităţile competente din Egipt Ambasadei României la Cairo, la bordul aeronavei EgyptAir nu se află niciun cetăţean român, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

''Ambasada României la Cairo are în atenţie incidentul produs astăzi, 19 mai 2016, în care a fost implicat un avion EgyptAir ce efectua un zbor pe ruta Paris-Cairo, având mai multe persoane la bord. Imediat după semnalarea incidentului, misiunea diplomatică română a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile competente egiptene, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare şi pentru verificarea existenţei unor cetăţeni români la bordul aeronavei. Potrivit primelor informaţii furnizate de către autorităţile competente din Egipt Ambasadei României la Cairo, la bordul aeronavei EgyptAir nu se află niciun cetăţean român'', a precizat MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Ambasada României la Cairo menţine legătura cu autorităţile competente egiptene, până la finalizarea acestui incident.

UPDATE 12:55 - Declaraţiile premierului egiptean, Sherif Ismail, pentru un post de televiziune.

UPDATE 12:40 - Avionul EgyptAir care efectua o cursă între Paris şi Cairo cu 66 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Mediterană joi dimineaţa, au anunţat oficiali din cadrul Aviaţiei Civile egiptene, citaţi de AP online.

Premierul egiptean, Sherif Ismail, a spus că este prea devreme pentru a spune dacă avionul a avut o problemă tehnică sau dacă un atac terorist a cauzat prăbuşirea acestuia.

Zborul MS804 nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului la ora locală 2.45, când se afla la o altitudine de peste 11.000 de metri, potrivit companiei aeriene. Acesta a mai comunicat faptul că aeronava a dispărut după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean.

"Posibilitatea ca avionul să se fi prăbuşit a fost confirmată", întrucât acesta nu a aterizat pe niciunul dintre aeroporturile din apropiere, au spus oficialii, sub condiţia anonimatului.

Compania EgyptAir a anunţat că dispozitivele de lansare a apelurilor de urgenţă ale avionului dispărut au transmis un semnal care a fost primit la două ore după ce aeronava a fost localizată ultima oară, însă potrivit armatei egiptene, de la bordul avionului nu a fost lansat niciun apel de urgenţă.

Publicaţia egipteană Al-Ahram a citat un oficial din cadrul aeroportului care spunea că pilotul nu a lansat niciun apel de urgenţă şi că ultimul contact cu avionul a fost stabilit cu zece minute înainte ca acesta să dispară.

Forţele aeriene şi navale egiptene participă la operaţiuni de căutare a fragmentelor de fuselaj ale avionului, în largul coastelor Egiptului.

Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, s-a oferit să trimită avioane militare şi nave care să se alăture acestei operaţiuni, după ce preşedintele Francois Hollande a avut o întrunire de urgenţă la Palatul Elysee.

Hollande şi preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi au convenit telefonic să coopereze îndeaproape pentru a stabili circumstanţele accidentului.

Grecia s-a alăturat operaţiunilor de căutare cu două aeronave şi o fregată, potrivit oficialilor din cadrul Statului Major elen al Apărarării Naţionale.

UPDATE 11:59 - Familiile şi prietenii pasagerilor din avionul EgyptAir au ajuns pe aeroporturile din Paris şi Cairo 

UPDATE 11:34 - Avionul EgyptAir, care a dispărut în noaptea de miercuri spre joi în timp ce efecuta un zbor între Paris şi Cairo, s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos, aflându-se în spaţiul aerian egiptean când nu a mai putut fi urmărit cu ajutorul radarelor, potrivit unei unei surse aeroportuare. Sursa a făcut aceste declaraţii pentru agenţia AFP, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

UPDATE 11:30 - Ministrul francez de Externe a activat o celulă de criză în cadrul ambasadei Franţei la Cairo în cazul dispariţiei avionului operat de EgyptAir.

 

UPDATE 11:10 -  Compania EgyptAir a anunţat că dispozitivele de lansare a apelurilor de urgenţă ale avionului dispărut au transmis un semnal care a fost primit la două ore după ce aeronava a fost localizată ultima oară, însă potrivit armatei egiptene, de la bordul avionului nu a fost lansat niciun apel de urgenţă.

Declaraţia oficială Airbus

 

 

 

Potrivit EgyptAir citat de The Guardian, mesajul transmis de avion a fost interceptat la ora locală 04.26, în timp ce aeronava a fost localizată ultima oară cu ajutorul radarului la ora 02.30.

 

 

 

Armata contrazice însă informaţia difuzată de compania aeriană egipteană, potrivit căreia piloţii avionului dispărut EgyptAir au lansat un apel de urgenţă cu câteva minute înainte ca aeronava să nu mai poată fi localizată, potrivit Le Figaro.

În avionul dispărut se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian.

 

 

 

UPDATE 09:55 - Piloţii avionului EgyptAir au lansat un apel de urgenţă puţin înainte de dispariţia aeronavei

Piloţii avionului dispărut EgyptAir au lansat un apel de urgenţă cu câteva minute înainte ca aeronava să nu mai poată fi localizată, potrivit unui comunicat al companiei aeriene egiptene, ce contrazice informaţiile anterioare, relatează Le Figaro online.

 

 

 

UPDATE 07:45 - Un avion al companiei EgyptAir a dispărut cu 66 de persoane la bord - compania aeriană

Un avion EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut în noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord deasupra Mării Mediterane, acesta nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului, a anunţat compania aeriană, citată de Reuters online.

 

 

 

Zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase de la Paris spre Cairo la ora locală 23.09 şi nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, a mai anunţat EgyptAir pe contul de Twitter.

În momentul în care a dispărut, aeronava se afla în spaţiul aerian egiptean, la o altitudine de peste 11.000 de metri, urmând să aterizeze în douăzeci de minute.

În avionul de tip Airbus A320 se aflau 56 de pasageri inclusiv un copil şi doi bebeluşi şi zece membri ai echipajului, a mai anunţat EgyptAir.

Anterior, aceasta a comunicat că la bordul aeronavei se aflau 59 de pasageri.

Flightradar24.com a anunţat că avionul, care avea o vechime de 12 ani, a putut fi localizat ultima oară deasupra Mării Mediterane.

 

 

 

Vice-preşedintele companiei aeriene, Ahmed Abdel, a declarat pentru CNN că piloţii avionulului nu au transmis niciun apel de urgenţă, relatează The Guardian.

Pilotul avea 6.275 de ore de experienţă de zbor, inclusiv 2.101 ore cu avion de tip A320, potrivit informaţiilor furnizate de compania aeriană.

Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile a transmis că mai multe echipe de salvare caută avionul dispărut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici