Avionul low-cost prăbuşit în Indonezia. Probleme tehnice în cursul zborului precedent - director

Aeronava companiei Lion Air, care s-a prăbuşit în ocean la scurt timp după decolarea de la Jakarta, a avut o problemă tehnică în cursul zborului precedent, care însă a fost rezolvată în conformitate cu procedurile, a declarat directorul general al firmei, relatează agenţia Reuters.

4924 afișări
Imaginea articolului Avionul low-cost prăbuşit în Indonezia. Probleme tehnice în cursul zborului precedent - director

Avionul prăbuşit în Indonezia. Probleme tehnice în cursul zborului precedent - director

"Avionul a zburat anterior de la Denpasar la Cengkareng (Jakarta). A fost raportată o problemă tehnică, dar care a fost rezolvată în conformitate cu procedurile", a declarat Edward Sirait, directorul companiei, fără să precizeze natura problemei.

Potrivit autorităţilor, echipele de căutare au găsit o serie de resturi, inclusiv veste de salvare şi bucăţi de telefoane, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, în apropiere de ultima locaţie cunoscută a avionului.

Resturi, inclusiv scaune, despre care se cred că provin de la avionul prăbuşit, au fost descoperite şi în apropierea unui platforme petroliere din Marea Java, a declarat un oficial al companiei de energie Pertamina.

Şeful agenţiei indoneziene pentru siguranţa transporturilor a declarat că momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, adăugând se aşteaptă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor care ar oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare a declarat că avionul a pierdut contactul cu turnul de control la 13 minute de la decolare.

"Nu ştim încă dacă există supravieţuitori. Sperăm, ne rugăm, dar nu putem confirma", a declarat Muhmmad Syaugi, şeful agenţiei indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare.

Cursa JT-610 a decolat din Jakarta luni dimineaţă la ora locală 6.20. Avionul ar fi trebuit să aterizeze o oră mai târziu în Pangkal Pinang.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici