Avionul ministrului german de Externe, deviat deoarece nu avea permis de zbor peste Eritreea

  • Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat miercuri că avionul său a trebuit să facă o escală neplanificată în Arabia Saudită.
  • Ministrul se îndrepta către Djibouti, dar avionul său nu avea permis pentru a zbura peste Eritreea, potrivit Reuters.
2047 afișări
Imaginea articolului Avionul ministrului german de Externe, deviat deoarece nu avea permis de zbor peste Eritreea

Annalena Baerbock a spus că oprirea neplanificată a demonstrat instabilitatea generală din regiune, deoarece ţările din apropiere, Sudanul şi Yemenul, nu au putut fi folosite ca rute de zbor din cauza conflictelor armate.

Djibouti a fost prima etapă a călătoriei de trei zile a lui Baerbock în Africa de Est, unde poartă discuţii despre conflictul din Sudan şi despre rutele maritime din Marea Roşie.

Kenya şi Sudanul de Sud sunt următoarele destinaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici