Curtea de la Haga va anunţa vineri dacă ia măsuri împotriva campaniei Israelului din Gaza

Curtea Internaţională de Justiţie va pronunţa un verdict cu privire la măsurile de urgenţă care vizează campania Israelului din Gaza în această săptămână.

208 afișări
Imaginea articolului Curtea de la Haga va anunţa vineri dacă ia măsuri împotriva campaniei Israelului din Gaza

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Curtea de la Haga a transmis că va anunţa vineri dacă vor exista măsuri de urgenţă împotriva Israelului, anunţă Sky News.

Africa de Sud a deschis un dosar împotriva Israelului, susţinând că armata israeliană comite genocid în Gaza.

Curtea a fost rugată să decidă dacă ar trebui implementate măsuri de urgenţă pentru a-i proteja pe palestinieni.

Printre măsurile solicitate este o suspendare de urgenţă a campaniei Israelului în Gaza.

Israelul a respins acuzaţiile de genocid şi a spus că are dreptul să se apere.

În hotărârea care va fi anunţată vineri, instanţa nu se va ocupa de problema principală şi nu va stabili dacă Israelul comite sau nu genocid.

Cazul complet va dura ani de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici