Axios.com: Rezultatul scrutinului parlamentar evidenţiază amplificarea clivajelor în Statele Unite

Rezultatul scrutinului legislativ reflectă amplificarea clivajelor în societatea americană, comentează site-ul de ştiri Axios.com, observând că, în pofida pierderii controlului republican asupra Camerei Reprezentanţilor, preşedintele Donald Trump va prezenta situaţia ca fiind o victorie.

845 afișări
Imaginea articolului Axios.com: Rezultatul scrutinului parlamentar evidenţiază amplificarea clivajelor în Statele Unite

Axios.com: Rezultatul scrutinului parlamentar evidenţiază amplificarea clivajelor în Statele Unite

"Scrutinul parlamentar parţial a produs un Congres divizat, emblematic pentru o Americă divizată, în care clivajele se accentuează, indicând că urmează ani mai dificili. Rezultatul clar: două partide cu baze electorale şi filosofii total diferite se îndepărtează unul de celălalt, iar disensiunile se vor amplifica înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din 2020", observă Axios.com.

"Strategia Partidului Democrat de a se adresa femeilor, minorităţilor şi tinerilor a dat rezultate, prin obţinerea majorităţii în Camera Reprezentanţilor. (...) Strategia republicanilor de a se adresa bărbaţilor, persoanelor albe şi alegătorilor din zone rurale a produs o majoritate mai largă în Senatul SUA", subliniază Axios.com.

"Chiar dacă preşedintele Donald Trump a pierdut controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, el a contribuit la victoria republicanilor în Senat. (...) Este de aşteptat ca Donald Trump să se comporte ca şi cum ar fi câştigat scrutinul, deşi se va confrunta cu doi ani înşelători, în contextul problemelor din Congres şi înaintea alegerilor prezidenţiale din 2020", notează Axios.com.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici