Bacalaureatul s-ar putea anula în Republica Moldova. Cum se vor elibera diplomele

  • Ministerul Educaţiei propune anularea examenelor de Bacalaureat
  • Propunerea va fi analizată de către Guvern
  • Diplomele se vor elibera pe baza mediilor anuale
604 afișări
Imaginea articolului Bacalaureatul s-ar putea anula în Republica Moldova. Cum se vor elibera diplomele

Bcalaureatul s-ar putea anula în Republica Moldov. Cum se vor elibera diplomele

Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, a făcut o declaraţie surprinzătoare, menţionând că există posibilitatea ca BAC-ul să fie amânat în Republica Moldova pentru acest an şcolar. Astfel, acesta a declarat, conform publika.md, că scenariul cel mai realist în contextul pandemiei de COVID-19 îl reprezintă anularea examenelor de bacalaureat. 

”Scenariul 4 îl considerăm cel mai realist şi reprezintă decizia noastră. Acesta prevede anularea examenelor de BAC şi eliberarea diplomelor în baza mediilor anuale din perioada de liceu.

Avantajele sunt eliminarea riscurilor de contaminare cu COVID-19, iar diploma va avea aceiaşi valoare juridică pentru instituţiile de învăţământ superior din ţară şi peste hotare, în cazul emiterii unei hotărâri de parlament corespunzătoare.

Data obţinerii diplomei nu va depăşi 5 iulie 2020", a menţionat Igor Şarov.

Propunerea Ministerului Educaţiei urmează a fi înaintată spre analiză Guvernului, pentru a se lua o decizie ulteiror. 

În Republica Moldova s-au consemnat 5.000 de cazuri de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici