Baconschi: E importantă definitivarea structurii de conducere a Moldovei şi menţinerea unităţii AIE

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, i-a transmis, vineri, vicepremierului Moldovei că sunt importante definitivarea structurii de conducere a acestui stat, menţinerea unităţii Alianţei pentru Integrare Europeană şi continuarea reformelor în Republica Moldova.

130 afișări
Imaginea articolului Baconschi: E importantă definitivarea structurii de conducere a Moldovei şi menţinerea unităţii AIE

Baconschi: E importantă definitivarea structurii de conducere a Moldovei şi menţinerea unităţii AIE (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax foto)

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut consultări, vineri, cu viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov.

Cei doi au trecut în revistă evoluţiile recente în dosarul transnistrean, perspectivele acestuia, precum şi elemente privind situaţia internă din Republica Moldova. Ambii oficiali au salutat decizia privind organizarea reuniunii formale "5+2" de la Vilnius, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, precizând că aceasta reprezintă doar un prim pas necesar în generarea unui proces veritabil de angajare a tuturor actorilor pentru obţinerea de progrese în procesul de reglementare.

Potrivit comunicatului MAE, în cadrul discuţiilor a fost reiterată susţinerea faţă de mecanismul consultărilor în formatul consacrat "5+2".

"Ministrul Baconschi a subliniat importanţa definitivării structurii de conducere a statului, a menţinerii unităţii Alianţei de guvernare, precum şi a continuării reformelor în Republica Moldova, necesare aprofundării parcursului european al Chişinăului. A fost reconfirmat sprijinul ferm al României pentru perspectiva europeană a R. Moldova şi pentru consolidarea relaţiei statului vecin cu UE", precizează MAE.

Vicepremierul Carpov a avut consultări şi cu secretarul de stat Bogdan Aurescu. Cei doi au continuat schimbul de opinii privind problematica transnistreană, perspectivele reuniunii formale "5+2" de la Vilnius, precum şi situaţia economică şi politică din regiunea transnistreană. Oficialii au convenit continuarea dialogului bilateral inclusiv pe problematica transnistreană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici