Baconschi: România nu are pretenţii teritoriale faţă de Ucraina

Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi la Kiev că România nu are pretenţii teritoriale faţă de Ucraina, relatează Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post, în ediţia electronică.

348 afișări
Imaginea articolului Baconschi: România nu are pretenţii teritoriale faţă de Ucraina

Baconschi: România nu are pretenţii teritoriale faţă de Ucraina (Imagine: Theodor Pana/Mediafax foto)

"Vreau să ofer un răspuns clar la această întrebare. România este un susţinător al principiului inviolabilităţii graniţelor. Noi nu avem nicio pretenţie faţă de integritatea teritorială a altor ţări", a declarat el, răspunzând întrebării unui reporter al agenţiei Interfax Ucraina.

Baconschi se află, de miercuri, într-o vizită oficială la Kiev, la invitaţia omologului ucrainean Konstantin Grişcenko.

Conform MAE român, şeful diplomaţiei române va fi primit de către preşedintele Viktor Ianukovici, premierul Mikola Azarov şi va avea convorbiri cu preşedintele Radei Supreme, Volodimir Litvin.

Cu prilejul vizitei, ministrul român de Externe se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ucraina.

Convorbirile vor aborda perspectivele cooperării bilaterale şi regionale, teme europene de interes comun, în special perspectiva europeană a Ucrainei, subiecte precum problematica de securitate, inclusiv cea energetică, precum şi aspecte care ţin de protecţia minoritǎţilor naţionale.

De asemenea, vor fi semnate Acordul de cooperare între Ministerul Justiţiei al României şi Ministerul Justiţiei al Ucrainei şi Protocolul de colaborare dintre MAE al României şi MAE al Ucrainei în domeniul integrării europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici