Bagdad: Aproximativ 100 de morţi şi peste 200 de răniţi în atentatele de vineri

Două atentate comise vineri, de femei cu dizabilităţi mentale, în două pieţe din Bagdad au provocat moartea a 98 de persoane şi rănirea altor 208, potrivit unui nou bilanţ comunicat sâmbătă de oficiali irakieni din cadrul serviciilor de securitate.

2 afișări
Imaginea articolului Bagdad: Aproximativ 100 de morţi şi peste 200 de răniţi în atentatele de vineri

Bagdad: Aproximativ 100 de morţi şi peste 200 de răniţi în atentatele de vineri

Cel puţin 98 de persoane au fost ucise şi alte 208 rănite în două atentate, comise în târgurile de păsări Al-Ghazil şi Al-Jadida, într-o zi liberă în Irak, potrivit informaţiilor oferite de două surse din cadrul ministerelor de Interne şi Apărării de la Bagdad.

Aceste surse nu au putut oferi însă un bilanţ precis pentru fiecare dintre atacuri. Un bilanţ precedent menţiona 64 de morţi şi 107 răniţi, între care 46 de persoane ucise la Al-Ghazil şi 18 la Al-Jadida.

Cele două atentate au fost comise la un interval de zece minute de către două femei cu dizabilităţi mentale, purtând fiecare câte o vestă cu circa 50 de kilograme de explozivi, cu buloane şi bile de metal, potrivit armatei irakiene. Mecanismul a fost declanşat de la distanţă, cu ajutorul unui telefon mobil.

Aceste atentate au fost atribuite grupării al-Qaida de comandamentul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici